Over 42 - 42workspace

Wie en waarom
Over 42

42workspace is een community van gelijkstemden en tech-ondernemers in het gezellig-drukke Witte de Withkwartier in Rotterdam.

Gesitueerd in hartje Rotterdam, met 3000m2 vloeroppervlak verspreid over 5 verdiepingen, is 42workspace de eerste en enige co-working space in de regio die gericht is op tech startups. Het initiatief is genomen door de investeringsmaatschappij Keadyn, die samen met particuliere investeerders 4,5 miljoen euro bij elkaar heeft gebracht om het concept te bekostigen en realiseren.

Gebrek aan geschikte werkplekken

Keadyn, dat onder andere geïnvesteerd heeft in tech startups zoals Notificare, Crobox, Otrium en ABOSS, is het opgevallen dat er een gebrek is aan geschikte kantoren en werkplekken voor jonge en startende tech-bedrijven in Rotterdam. Hier wil 42workspace verandering in brengen. Desalniettemin worden de bedrijven zorgvuldig gecureerd, voordat ze een plekje bemachtigen in 42workspace; de mix wordt precies afgewogen, om zo tot een community van de juiste ondernemers en bedrijven te komen.

Een community van gelijkgestemden

“We willen een tech-community bouwen met gelijkgestemde mensen,” zegt Patricio de Boom, managing director van 42workspace. “We zijn bezig om een cultuur te creëren waarin iedereen iets kan bijdragen en elkaar kan helpen. In de korte periode dat we open zijn, hebben we al significante samenwerking en interactie gezien tussen startups.”

42workspace is best experienced in person

Book a tour